Вілія планує відновити будівництво молочної ферми

07 травня 2024, 12:44 862

«ПриватБанк» ухвалив рішення про збільшення обсягів кредитування групи компаній «Вілія» («Волинь-Зерно-Продукт»).

Як говориться у повідомленні банку, збільшення обсягів фінансування банком до 360 млн грн дозволить компанії протягом 2024 року забезпечити придбання основних засобів для розширення виробництва та експортних потужностей агропродукції регіону, збільшення парку сільгосптехніки та обладнання.

«Ми продовжуємо підтримку агробізнесу та сьогодні розширюємо інвестиції у провідні сучасні агропідприємства, такі як підприємства ГК «Вілія», що вражають динамікою розвитку та модернізації бізнесу», — повідомив член правління з питань МСБ Євген Заіграєв.

Зазначається, що агрокомпанія «Вілія» попри війну збільшила інвестиції у будівництво зернового терміналу та зростання обсягів переробки продукції завдяки запуску борошномельного комплексу. Протягом 2024 року компанія планує інвестувати в модернізацію виробництва та експортних потужностей понад 0,5 млрд грн.

Водночас за два роки війни «Вілія» збільшила парк зерновозів на 25%, а обсяг зберігання зерна в елеваторах зріс на 20%.

«Наступного року агрохолдинг планує відновити будівництво молочної ферми та розглядає проєкт створення новітніх свинокомплексів», — зазначили у банку. 


Для довідки: група компаній ТМ «Вілія» (материнська компанія ТзОВ «Волинь-Зерно-Продукт») включає низку підприємств Волинської та Рівненської областей, що працюють у різних сферах агровиробництва: рослинництві, зберіганні зернових, олійних та бобових культур, зернотрейді, борошномельно-круп’яному виробництві, тваринництві.