В Одеському порту будують зерновий термінал на 3 млн т

25 січня 2017, 10:08 3096

В Одеському морському торговому порту почалося будівництво нового зернового терміналу ТОВ «Новотех-Термінал» проектною потужністю близько 3 млн тонн на рік.

Фінансову підтримку будівництву забезпечив банк «Південний» спільно з лізинговими партнером компанії «Новотех-Термінал» компанією «Теком-Лізинг», йдеться в повідомленні фінансової установи.

Відзначається, що новий зерновий термінал буде розташовуватися на 25 і 26 причалах порту, які здатні приймати судна довжиною до 250 м і осадкою до 11 м. Термінал буде включати портовий елеватор потужністю одноразового зберігання 110 тис. т.

Будівництво заплановано в 4 етапи з терміном закінчення у 2019 р.

Проект будівництва пройшов всі необхідні експертизи і технічні узгодження, а земельна ділянка, на якій планується здійснити будівництво, передана в довгострокову оренду Одеською обласною державною адміністрацією.


Для довідки: стивідорна компанія ТОВ «Новотех-Термінал» («НТТ») утворена в жовтні 2004 року на базі ППК-4 Одеського морського торгового порту. ТОВ «НТТ» оперує причалами № 22, № 25 та № 26. Компанія працює в експортному, а також імпортному і транзитному напрямках, за прямим варіантом і через склад, надаючи споживачам широкий спектр послуг. У номенклатурі вантажів переважають металопрокат, чавун, метал в злитках, плодоовочеві та цитрусові, зернові, залізорудна сировина, автотехніка, вантажі в «біг-бегах».