В Агротрейд назвали найбільш урожайні культури

30 січня 2024, 12:43 857

Найврожайнішими культурами для Групи «Агротрейд» 2023 року стали соя, кукурудза та озимий ріпак.

Як говориться у повідомленні компанії, результати обмолоту сої та кукурудзи перевищують 130%, а ріпаку — 115% від запланованих показників. 

«Ми з року в рік вдосконалювали технології, добирали кращі сорти і гібриди. Це і принесло свої плоди. Щодо сої, то ми ретельно підійшли до підготовки ґрунту, норм і способів посіву. Також у нас були чудові системи живлення й захисту. А контроль втрат здійснювався декілька разів на день. Тому вони і не перевищували одного відсотка», — розповідає директор агропромислового департаменту групи «Агротрейд» Олександр Овсяник.

Він зазначив, що з озимим ріпаком компанія почала працювати приблизно 5 років тому, увесь цей час поліпшуючи технології. 

«Тут велике значення мають якість посіву та осінній захист, який впливає на формування рослин і їхній потенціал урожайності. Під час ранньовесняного підживлення ми використовували і рідкі, і сухі добрива. Цю культуру, на відміну від багатьох інших компаній, ми захищаємо до початку збирання. Торік це дозволило одержати історичний для нас рекорд урожайності озимого ріпаку на Сумщині, де ним були засіяні найбільші площі», — додав Олександр Овсяник.

Наразі в компанії ще тривають жнива кукурудзи. Проте вже очевидно, що її врожайність перевищить 130% від прогнозованої.

Загалом посівна структура Групи «Агротрейд» 2023 року складалася з озимого ріпаку (15 тис. га), ярої пшениці (10,8 тис. га), соняшнику (13 тис. га). кукурудзи (8,3 тис. га), сої (4,8 тис. га), озимої пшениці (4 тис. га), гірчиці (2,3 тис. га) та інших культур.


Для довідки: Група «Агротрейд» — вертикально інтегрований холдинг агропромислового циклу: виробництво, зберігання, переробка і торгівля сільськогосподарською продукцією. Холдинг обробляє 70,5 тис. га землі в Чернігівській, Сумській, Полтавській та Харківській областях. Профільні культури — соняшник, кукурудза, озима пшениця, соя, ріпак. Група володіє мережею елеваторів загальною ємністю одноразового зберігання 570 тис. т.