В AgriLab Farming розповіли про врожайність кукурудзи та соняшнику

19 листопада 2021, 18:00 4328

Компанія AgriLab Farming з минулого року почала обробіток близько 1000 га піщаних ґрунтів на Чернігівщині. На 740 га посіяли кукурудзу, на 380 га — соняшник. Комплексна агродіагностика показала, що потенціал кожного поля варіюється від 5 до 7 т/га.

Про це AgroPortal.ua розповіла головний агроном AgriLab Каріна Кулик.

«Такими виявилися і фактичні показники урожайності. Так, середня врожайність станом на 18 листопада — 6 т/га. На деяких полях отримали навіть більше 7 т/га. Спрацював комплекс факторів, десь допомогла погода, проте, на мою думку, головним чинником була агротехнологія», — зазначає Каріна Кулик.

За її словами, по кожному полю застосовували різну схему ґрунтообробітку: strip-till, прямий посів, глибока оранка, дискування. Застосовували диференційований посів і диференційоване внесення добрив, а також підживлення за системою Y-Drop.

Вологість кукурудзи — 20-22%. Це нормальні показники для Чернігівської області. Зерно досушують на власній сушарці, що працює на щепі. Завершити збирання кукурудзи планують на початок грудня.

Середня урожайність соняшнику — 2 т/га — відповідає запланованій (2,3 т/га). По соняшнику десиканти не застосовували.

«Були певні вагання, оскільки поле ділилося на ділянки з достиглим соняшником із вологістю 8%, і були більш продуктивні зони, де соняшник стояв ще зеленим. Дали йому трохи часу, і в середньому вологість була 8-9%», — розповідає Каріна Кулик.


Валентина Оврас, AgroPortal.ua