Тваринницький напрям Ristone Holdings досяг 30% рентабельності

23 листопада 2022, 14:48 1989

Джерело фото: Ristone Holdings

ТОВ «Агрофірма ім. Горького», що входить до структури Ristone Holdings, завершує 2022 рік із показниками рентабельності понад 30%.

Про це говориться у повідомленні компанії.

«Продовжуючи проєкт утримання поголів’я корів і телиць, покращуючи їхній комфорт та розширюючи місця утримання (так збільшується кількість дійних корів у стаді), збудовано новий майданчик для утримання 200 гол. поголів’я, а цієї зими ми повністю його заповнимо. А коли збудуємо корпус для розширення дійного стада, це наступний етап нашого проєкту, на цей майданчик переведемо племінний молодняк — для реалізації в Україні, бо все погане колись закінчиться, і потреба у племінному поголів’ї буде дуже актуальною», — зазначають в Ristone Holdings.

В компанії підкреслили, що цей проєкт запущено не дарма. Якщо 2020 рік господарство закінчувало з показниками рентабельності на рівні 10-15%, а 2021 року говорило про результат у 2 рази вище — 20-30%, то 2022-й — найскладніший рік в історії України — закінчує з результатом понад 30% .

«Також цього року нам вдалося збільшити поголів’я всього стада на 40%, і зараз налічується 800 корів, а високопродуктивних корів із надями понад 35 кг молока на добу — 15-20% у цьому стаді.

У 2022 році ми отримаємо невеликий мінус у показниках продуктивності ВРХ, трохи не дотягуємо до 9000 кг молока на голову, але це незначне зниження, яке не вплинуло на економічні результати і пов’язане, перш за все, з погіршенням постачання кормів у перші три місяці після початку війни», — додають у компанії.


Для довідки: Ristone Holdings — вертикально інтегрований холдинг, до складу якого входять: мелькомбінат, чотири хлібозаводи, три елеватори, свинарські господарства та ферми з розведення великої рогатої худоби молочних порід. Сільгосппідприємства групи використовують для виробництва близько 60 тис. га земельних угідь у Дніпропетровській області.