Термінал EVT збільшив перевалку зерна на 45%

02 лютого 2022, 14:35 168

Джерело фото: EVT

Термінал EVT за підсумками роботи у 2021 році відвантажив на експорт рекордні 3,2 млн т зернових, що на 45% більше у порівнянні з попереднім роком (2,2 млн т).

Як говориться у повідомленні компанії, зростання обумовлене в основному введенням в експлуатацію нового причалу та суднонавантажувальної машини в рамках масштабної програми розвитку терміналу. Внаслідок цього середня добова швидкість перевалки зерна зросла вдвічі — до 35–40 тис. тонн.

«У 2021 році термінал EVT прийняв під завантаження 173 судна, у той час як роком раніше — 96. Крім того, зросла кількість заходів великотоннажних суден типу Panamax. У звітному періоді термінал обробив 14 суховантажів цього класу»,  — уточнили в компанії.

У розрізі номенклатури вантажів головну позицію, як і раніше, зберігає пшениця — 1,8 млн т. Перевалка кукурудзи склала 815,5 тис. т, ячменю — 230,5 тис. т, ріпаку — 139,6 тис. т, шроту — 121,4 тис. т, сої — 82,6 тис. т, соняшнику — 13, 3 тис. т.

«Високий урожай та збільшення експорту українських зернових дозволило у другій половині 2021 року вийти на нові обсяги та інтенсивність роботи. Завдяки професіоналізму наших співробітників, ефективній організації процесів та грамотному використанню сучасного обладнання EVT успішно впорався з потоком зернових, що виріс, і перевалив усі заявлені партії», — прокоментував директор портового оператора «ЄВТ Грейн» Сергій Гунько.

Також зазначається, що минулого року EVT встановив низку власних знакових рекордів за обсягами та темпами перевалки вантажів. У квітні EVT завантажив найбільше у своїй історії судно класу Panamax із максимальною інтенсивністю: 49 тис. т за 1,5 доби. Наступного рекорду швидкості було досягнуто у вересні, коли на Panamax за 12-годинну зміну завантажили 24 тис. т пшениці. Обидва рази працювали двома суднонавантажувальними машинами Neuero.

Крім того, у 2021 році EVT двічі досягав рекордної місячної перевалки: у серпні з показником 486 тис. тонн зернових, а потім у листопаді — 596 тис. тонн.


Для довідки: Морський вантажний термінал EVT («Євровнєшторг») розташований у м. Миколаїв. Спеціалізується на перевалці зернових, бобових та олійних культур, надання експедиторських та агентських послуг. Терміналом оперує ТОВ «ЄВТ Грейн». Перше судно термінал обробив у грудні 2018 року.