На Волині створили нове тепличне господарство

25 лютого 2024, 16:00 5388

ФГ «Волинський сад» з 2012 року спеціалізується на садівництві, зокрема вирощуванні яблунь та вишні. Теплиці — новий напрям діяльності, який вирішили розвивати, дізнавшись про можливість отримання гранту від держави.

Про це повідомляють на сайті Волинської ОВА.

Відзначається, що власник ФГ «Волинський сад» Тарас Щерблюк подав заявку через портал «Дія» та одержав грантові кошти, які спрямував на будівництво модульних теплиць. За умовами програми 70% вартості проєкту покрила держава, ще 30% коштів додав фермер.

Завдяки проєкту на площі 0,8 га завершується будівництво 11 теплиць. Одна з них — теплиця-розсадник — уже функціонує. У закритому ґрунті висадили перші саджанці огірка, врожай якого очікують на початку травня. 

Поряд із господарством підприємець побудував твердопаливний котел потужністю 1 МВт, який працює на гранулах із соломи та буде забезпечувати сталу температуру в теплицях.

«У реалізації цього проєкту важливу роль відіграє соціальна складова, адже це створення щонайменше 12 додаткових робочих місць згідно з умовами надання гранту. Крім того, теплиці покращать цілорічне забезпечення мешканців області свіжими овочами та зеленню місцевого виробництва», — відзначив заступник голови Волинської ОВА Олександр Троханенко.