МХП посіє менше кукурудзи та соняшнику, більше — цукрових буряків

04 квітня 2024, 14:47 900

Господарства МХП розпочали весняну посівну кампанію.

Поточного року планується засіяти усі наявні площі у 12 областях України, повідомляє ІА «АПК-Інформ».

«Порівняно з минулим роком у портфоліо МХП зменшили площі сівби кукурудзи, соняшнику та збільшили площі сої та цукрових буряків. Такі зміни зумовлені кон’юнктурою ринку», — йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що, попри війну, у МХП вдало впроваджують точне землеробство та цифровізують агробізнес.

«Точне землеробство — це складова успішного використання ресурсів та відновлювального виробництва... Нині досконало оперуємо всіма елементами точного землеробства у межах поля і продовжуємо працювати в даному напрямі. Розвиваємо проєкт Digital Agro 360° — це ціла екосистема сучасних та прогресивних рішень, яка оцифровує технологію вирощування зернових на стратегічному та оперативному рівнях», — зазначив заступник голови правління з агробізнесу МХП Сергій Доброгорський.

У пресслужбі уточнили, що земельний банк МХП наразі становить 360 тис. га.


Для довідки: агрохолдинг МХП є провідним виробником курятини в Україні з найбільшою часткою на ринку. МХП володіє та контролює всі етапи виробництва курятини: від вирощування зернових та олійних культур, виробництва комбікормів до виробництва інкубаційних яєць та вирощування бройлерного поголів«я, переробки, збуту, дистрибуції та продажу м»яса птиці (зокрема, через партнерські брендовані точки). Агрохолдинг також посідає провідну позицію у рослинництві.