Ланнівська МТС нарощує елеваторні потужності

24 вересня 2021, 14:15 2907

На ТОВ «Ланнівська МТС» триває будівництво другої черги елеватора, після якого загальна потужність зведених ємностей становитиме 60 тис. т. Запуск заплановано на жовтень.

Як зазначають на елеваторі, збільшені потужності зберігання допоможуть не лише закривати поточні потреби господарства, а й дадуть можливість залучати більше сторонніх поклажодавців й активувати роботи в цьому напрямі.

Друга черга передбачає зведення 4-х силосів від компанії KMZ Industries загальною місткістю 15 000 т: 2 ємності по 5 тис. т, 1 ємність на 3 тис. т та ще 1 ємність — на 2 тис. т. Також поставлено на об’єкт транспортне обладнання — ланцюгові транспортери та норії потужністю 100 т/год.

«Ми неодноразово наголошували, що, з-поміж іншого, KMZ Industries — лідер за кількістю реалізації кастомізованих рішень для своїх клієнтів, — говорить керівник регіонального представництва KMZ Industries Владислав Переходько. — І будівництво ТОВ «Ланнівська МТС» — саме один з таких випадків. Зокрема, дійсно індивідуальне рішення — силоси із нинішньої черги будівництва, які стануть продовженням вже існуючої технологічної лінії раніше встановлених 6-ти ємностей на плоскому днищі».

Справа в тім, що майданчик для встановлення цих ємностей не лише обмежений за площею, а й поступово звужується — через звуження залізничного полотна, розташованого тут. Кожен наступний силос повинен бути все меншого діаметру, при цьому його висота має залишатися значною — ті самі 29 м, що і в раніше встановлених силосів, аби транспортний ланцюг також розташовувався на одному рівні. Водночас завод мав забезпечити високі характеристики міцності при такому нестандартному співвідношенні діаметру та висоти.