Кусто Агро переходить на No-till

29 листопада 2020, 12:00 2406

В «Кусто Агро» цього року посіяли озиму пшеницю за технологією No-till, а наступного планують сіяти ярі культури за цим же принципом.

Про це розповів генеральний директор «Кусто Агро» Алішер Тяжин, повідомляє AgroTimes.

«Технологічну карту на наступний рік ми змінювали 15 разів, що зрештою призвело до ухвалення правильного рішення щодо культури, яку будемо сіяти», — зазначає Алішер Тяжин. 

На його думку, важливим аспектом функціонування агробізнесу наразі є його цифровізація. Так, «Кусто Агро» працює, як і більшість прогресивних агрокомпаній, із базовим набором інструментів — використовує систему Cropio, щоб чітко розуміти, що відбувається на кожній ділянці поля, як розвиваються культури тощо, стежить за індексом вегетації, рівнем опадів, проводить технологічні операції та скаутинг, який дозволяє швидше отримувати інформацію про те, що відбувається з розвитком рослин, і вчасно реагувати на проблеми.

«З точним землеробством потрібно поводитися дуже обережно, оскільки інтерпретація даних часто буває не зовсім об’єктивною. Ми робимо картографування врожайності, де також виникають похибки: відхилення врожайності до 10-15%. Дуже важливо мати правильну аналітику, добре її оцифровувати і перевіряти», — стверджує Алішер Тяжин.