Kernel віддав під соняшник 35% посівних площ

18 травня 2023, 13:31 1656

Компанія Kernel («Кернел») завершує цьогорічну посівну — вже засіяно майже 95% площ ярих культур.

Про це говориться у повідомленні компанії. 

«Агрокліматичною особливістю нинішнього сезону стала велика кількість опадів у березні та квітні. Команді довелося суттєво скоригувати виробничу програму. Через рясні та регулярні дощі відмінили та змістили низку технологічних операцій. 

Посівна розпочалася з затримкою у 2 тижні по всій Україні. В активну фазу посіву увійшли майже наприкінці квітня, а тому агрокластери розпочали паралельний посів одразу двох культур — соняшнику та кукурудзи», — зазначають у компанії. 

Kernel цьогоріч зробив ставку на олійні культури. Під соняшник відвели понад 120 тис. га, а це близько 35% посівних площ. Також наростили обсяги посівів озимої пшениці та сої. Вперше за останні роки частка цієї культури сягнула 65 тис. га — 18% від загальних площ.

Уточнюється, що на прифронтових територіях (Харківщині, Сумщині та Чернігівщині) команди кластерів впоралися із посівною та вийшли на фінішну пряму.


Для довідки: Kernel до війни був найбільшим у світі виробником і експортером соняшникової олії, провідним виробником і постачальником сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки. Вертикально інтегрована структура компанії будується на тісно пов'язаних між собою бізнес-сегментах: створення, експорт і внутрішні продажі соняшникової олії; високотехнологічне рослинництво; експорт зернових культур; надання послуг зі зберігання та перевалки зерна на елеваторах і портових терміналах.