Bunge інвестує $550 млн у новий завод протеїнових концентратів

19 грудня 2022, 12:44 2034

Bunge планує інвестувати приблизно $550 млн у створення виробництва концентрату соєвого білка і текстурованого концентрату соєвого білка.

Як говориться у повідомленні компанії, нове підприємство задовольнить зростаючий попит споживачів на ключові інгредієнти для виробництва харчових продуктів рослинного походження та кормів для домашніх тварин.

Очікується, що будівництво об’єкта, який буде суміжним із заводом Bunge з переробки сої в Моррістауні (Індіана), розпочнеться в першому кварталі 2023 року та буде введено в експлуатацію в середині 2025 року.

Потужність переробки підприємства прогнозуються на рівні 4,5 млн бушелів (понад 120 тис. т) соєвих бобів. Завод виготовлятиме олії та спеціальні інгредієнти.

«Для створення автентичного м’ясного та молочного продукту з рослин потрібні спеціалізовані, високоякісні інгредієнти та потужний інноваційний потенціал, — зазначив віцепрезидент і генеральний менеджер Protein Ingredients Калеб Белцер. — На науково-дослідному заводі Bunge з рослинних білків наші досвідчені вчені та технічна команда випробовують, розробляють, покращують і модифікують продукти разом із нашими клієнтами, щоб вони могли постачати харчові продукти з винятковими харчовими та екологічними перевагами для споживачів у всьому світі».


Для довідки: Bunge Limited є провідною світовою компанією, що працює у сфері агробізнесу та продуктів харчування. Компанія здійснює діяльність у більш ніж 40 країнах світу. Основними активами Bunge в Україні є Дніпропетровський олійноекстракційний завод та дочірнє підприємство «Сантрейд», якому належать елеватори у низці регіонів України. Компанія займається трейдингом зерном та олією, торгівлею ЗЗР та насінням.