Bunge купує половину французького зернотрейдера

23 листопада 2022, 11:56 2060

BZ Groups (Франція) і Bunge (США) підписали угоду про стратегічне партнерство, в межах якої Bunge отримує міноритарну частку в розмірі 49%, тоді як сім'я Бойзелін зберігає контрольну частку в розмірі 51%.

Угода підлягає схваленню регуляторних органів, йдеться у повідомленні французької компанії.

Як очікується, ця угода збільшить потенціал розвитку портової зони Maison Bleue у Руані — найбільшому експортному порту зерна в Західній Європі.

«Це партнерство зміцнить нашу глобальну мережу пшениці та ячменю та дозволить нам надавати нашим клієнтам широкий асортимент продуктів найважливішого походження», — зазначив співпрезидент Agribusiness Bunge Христос Дімопулос.

Фінансові подробиці угоди не повідомляються.


Для довідки: BZ Group розташована в Нормандії, збирає зернові, олійні та бобові культури у великої мережі незалежних фермерів, щоб постачати їх клієнтам та експортувати через термінал порту Руан.

Bunge Limited є провідною світовою компанією, що працює у сфері агробізнесу та продуктів харчування. Компанія здійснює діяльність у більш ніж 40 країнах світу. Основними активами Bunge в Україні є Дніпропетровський олійноекстракційний завод та дочірнє підприємство «Сантрейд», якому належать елеватори у низці регіонів України. Компанія займається трейдингом зерном та олією, торгівлею ЗЗР та насінням.