Названо країни, найбільш вигідні для української органіки

10 березня 2021, 09:45 2311

Фокус компанії «БТУ-Центр» на наступні декілька років націлений на країни Західної та Східної Європи, адже ЄС — флагман органічного землеробства і задає передові стандарти в цій галузі.

Про це AgroPortal.ua розповів керівник відділу зовнішньо-економічної діяльності компанії «БТУ-Центр» Дмитро Яковенко після участі в найбільшій міжнародній виставці органічної продукції BioFach 2021.

«Європейські країни ставлять перед собою амбітні цілі в контексті вирощування органічних урожаїв. Тому наша компанія відкрила представництво в Німеччині й активно реєструє продукти на європейських ринках. Через обмеження, пов’язані з пандемією, ми змушені були скоротити кількість візитів до іноземних партнерів і заходів для них, частково перенести їх в онлайн. Наші останні вебінари за програмами оздоровлення ґрунту і підготовки насіння зібрали представників 20-ти країн і 5-ти континентів», — зазначає Дмитро Яковенко.

Щодо цьогорічного BioFach, він зазначає, що компанія «БТУ-Центр» опрацювала дуже багато контактів і провела кілька десятків зустрічей.

«У нас досить довгий цикл від перших зустрічей до стабільних продажів, адже споживачі спершу беруть препарати на польові випробування. Ми вже домовляємося з потенційними покупцями про випробування в цьому сезоні», — розповідає Дмитро Яковенко.


Для довідки: компанія «БТУ-Центр» український виробник мікробних і ферментних препаратів для сільського господарства. Продукція компанії дозволена до використання в органічному землеробстві, що підтверджується сертифікатом Organic Standard. На базі підприємства діє власне виробництво та сучасні атестовані лабораторії.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua