Астарта запускає три нових елеватори на Полтавщині

04 липня 2018, 10:18 5493

«Астарта» у липні вводить в експлуатацію три елеватори у Полтавській області: Яреськівський (100 тис. т одночасного зберігання), Лутовинівський (100 тис. т) та Скороходівський (30 тис. т).

Як говориться у повідомленні компанії, елеватори вже будуть приймати зерно нового врожаю. На сьогодні їхні потужності дозволяють забезпечити потреби як агрофірм «Астарти», так і місцевих партнерів.  

«На Лутовинівському та Яреськівському елеваторах працюють по 2 лінії приймання зерна, кожна продуктивністю 150 тонн/год. Такої ж продуктивності лінія на Скороходівському елеваторі. Усі підприємства оснащені автоматизованою системою управління, обладнанням кращих світових виробників та мають інфраструктуру для відвантаження зерна на залізничний і автотранспорт», — говориться у повідомленні.

Запуск нових елеваторів став черговим етапом інвестиційної програми «Зерно Астарти», в рамках якої компанія з 2015 року створює елеваторний комплекс загальною потужністю зберігання понад 500 тис. т. Зокрема, інвестиції у будівництво Яреськівського, Лутовинівського та Скороходівського елеваторів становили близько €32 млн.

На сьогоднішній день програма «Зерно Астарти» виконана орієнтовно на 70%: це 5 сучасних елеваторів у Полтавській, Вінницькій та Хмельницькій областях. Компанія готує подальші проекти по нарощуванню елеваторних потужностей.