Агроліга фінішувала збирання ранніх зернових

22 серпня 2016, 17:48 2078

Виробничі підрозділи «Агроліга» завершили збирання ранніх зернових культур. Всього намолочено понад 21,72 тис. т зерна з площі 3,95 тис. га, (44%) від загальної площі в обробітку.

Про це повідомляється на сайті компанії.

Озима пшениця як одна з ключових культур сівозміни дала валову врожайність 56 ц/га, що на 8% вище в порівнянні з минулим роком. Крім того, сприятливі погодні умови і комплексні агротехнічні заходи дозволили отримати високий клас зерна, вміст білка і клейковини відповідає продовольчим характеристикам 2-3 класу.

Також, підведені підсумки збирання посівів ячменю. Озимий сорт інтенсивного типу «Луран» чеської селекції, відмінною рисою якого є висока морозостійкість, показав врожайність 62,9 валових ц/га. Ярий середньостиглий «Геліос» сформував урожай в 52,1 ц/га.

В цілому, врожайність ранніх зернових відповідає очікуванням менеджменту компанії і на 15-20% перевищує середні показники по Україні. Таких результатів компанія досягла завдяки багаторічному вдосконаленню технологій внесення добрив, підвищенню кваліфікації технологів і агрономів, а також приділяючи особливу увагу мінімізації втрат при збиранні врожаю.


Для довідки: Група компаній «Агроліга» (Agroliga Group) об'єднує ряд компаній середнього бізнесу, що працюють в секторі сільського господарства України. Група компаній обробляє 7,5 тис. га землі, розташованої на сході України в Дворічанському районі Харківської області. Основна продукція — соняшник, соняшникова олія, зерно пшениці та ячменю, кукурудза, рапс, гречка і молоко.