AgroGeneration збільшить клин озимої пшениці до 50%

10 жовтня 2023, 13:21 1290

AgroGeneration поточного року намолотила 23,4 тис. т озимої пшениці, урожайність зросла на 30% і становила близько 4 т/га проти 3 т/га торік.

Про це говориться у повідомленні компанії

«Попри збільшення виробничих показників культури, якість пшениці знизилася. Майже 100% було представлено як фуражне зерно (порівняно з приблизно 80% у 2022 році). Якість пшениці погіршилася по всій Україні через сильні дощі напередодні збиральної кампанії в червні-липні 2023 року та пізні строки проведення посівної кампанії восени», — пояснюють у компанії. 

У середині серпня 2023 року господарства AgroGeneration розпочали збирання пізніх культур. Станом на кінець вересня було зібрано близько 40% соняшнику та близько 60% сої. Збирання кукурудзи ще не розпочато. Поточні оцінки врожаю пізніх культур залишаються добрими, хоча через погодні умови спостерігається деяке погіршення якості насіння соняшнику (нижчий вміст олії). 

«В середині серпня 2023 року, паралельно зі збиранням пізніх культур, AgroGeneration розпочала посів озимих та підготовку ґрунту під урожай 2024 року. Згідно з поточними планами господарства групи планують збільшити посівні площі під озимою пшеницею до 50% від загальної операційної площі компанії (порівняно з приблизно 20% у 2022 році). Однак реалістичність цих планів повністю залежить від темпів збирання пізніх культур, на які впливають як погодні умови, так і воєнні ризики, які залишаються високими в регіоні, де розташовані фермерські господарства групи», — додали в компанії.


Для довідки: AgroGeneration заснована у 2007 році. Компанія спеціалізується на вирощуванні зернових та олійних і обробляє 30 тис. га угідь.