Агрофірма Астарти пройшла сертифікацію виробника органіки

23 липня 2020, 09:53 2346

Агрофірма «Лист-Ручки», що входить до складу «Астарти», отримала у липні 2020 р. сертифікат виробника органічної продукції.

Як говориться у повідомленні агрохолдингу, для підтвердження цього статусу підприємству знадобилося 3 роки роботи в режимі перехідного періоду та відповідні проміжні інспекції і сертифікації, які проводив акредитований сертифікаційний орган — ТОВ «Органік Стандарт».

«Впродовж 3 років перехідного періоду «Лист-Ручки» змінили технології обробітку та сівозміну, не застосовували хімічних засобів захисту рослин та добрив. Для роботи за новими стандартами була закуплена окрема техніка, в тому числі спеціальні борони для механічного обробітку полів від бур'янів, аерації ґрунту та дрібнення кірки. Для зберігання врожаю використовуються окремі складські приміщення», — уточнюють в компанії.

Таким чином, цьогорічний врожай «Лист-Ручки» вже сертифікований за стандартами органічного виробництва. До переліку сертифікованої продукції входять: озима пшениця, соя, еспарцет, просо, гречка, кукурудза.

Наразі підприємство розпочало жнива пшениці, середня врожайність якої складає 33 ц/га.


Для довідки: Агрофірма «Лист-Ручки» обробляє 1820 га землі у Гадяцькому районі Полтавської області. У 2017 «Астарта» прийняла рішення реалізувати на базі цього підприємства пілотний проект з органічного землеробства та відповідної сертифікації вирощеної продукції.