Зерновий рекорд ДПЗКУ: минулий сезон відстає

23 листопада 2016, 12:37 2006

Філії ПАТ «Державної продовольчо-зернової корпорації України» (ДПЗКУ) з початку 2016/2017 маркетингового року прийняли на зберігання 2,225 млн т зернових, що на 389 тис. т більше, ніж за аналогічний період минулого маркетингового року та вже перевищує загальний обсяг заготівлі за весь минулий маркетинговий сезон.

Про це повідоми в. о. голови правління ДПЗКУ Олександр Григорович, інформує прес-служба компанії.

«На даний час ми прийняли більше 80% від запланованого на поточний маркетинговий рік обсягу зерна, і вже сьогодні ці показники перевищили минулорічні, адже у 2015/16 маркетинговому році наші філії прийняли на зберігання 2,2 млн т зернових загалом за весь рік», — зазначив очільник корпорації.

За словами Григоровича, 15 філій ДПЗКУ вже виконали та перевиконали річні виробничі плани, з них лідерами із заготівлі є Савинський елеватор (157 тис. т), Білоколодязький елеватор (127 тис. т) та Старокостянтинівський  елеватор (107 тис. т).

«Такі показники діяльності наших підприємств сьогодні є, безумовно, результатом ефективної роботи їх керівників та яскравим прикладом  того, що управління державною компанією може бути ефективним», — підкреслив Олександр Григорович.


Для довідки: ДПЗКУ створена урядом України в серпні 2010 р. До її складу входить розгалужена мережа філій — лінійні та портові елеватори, млини, комбікормові й круп'яний заводи. Сумарно 53 підрозділи-філії ДПЗКУ можуть зберігати 3,75 млн т зернових, у тому числі сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів складають близько 2,5 млн т зернових вантажів на рік.