Росія: Названо ТОП-20 виробників м'яса

08 серпня 2016, 13:13 5627

Видання «Агроінвестор» назвало найбільших виробників м'яса в Росії. У ТОП-20 увійшли компанії, які виробили майже половину від усього м'яса в країні — близько 4 млн т у забійній вазі.

Про це повідомляється на сайті видання.

Відзначається, що компанії зі списку ТОП-20 випускають 42% м'яса, виробленого в країні. При цьому перша трійка рейтингу істотно відірвалася від конкурентів. Разом ТОП-3 виробили майже 1,6 млн т м'яса — 39% від сукупних обсягів ТОП-20.

Джерело фото: Агроінвестор
Джерело фото: Агроінвестор

З відривом понад 75 тис. т лідирує група «Черкізово»: на основі наданих компанією даних в минулому році її підприємства випустили 573 тис. т м'яса бройлерів і 169 тис. т свинини в живій вазі, або в сумі 601,7 тис. т в забійній. У складі холдингу 8 птахофабрик в Центральному і Приволзькому округах, виручка сегменту в 2015 р склала 44,6 млрд руб., 15 свинокомплексів групи принесли їй 16,6 млрд руб.

На другій позиції холдинг «Пріосколье», найбільший виробник м'яса птиці в країні. У минулому році його птахофабрики випустили 642,2 тис. т м'яса бройлерів в живій вазі. У тому числі 451 тис. т в Білгородській області, 121,9 тис. т — в Тамбовській, 69,3 тис. т — в Алтайському краї. За розрахунками, загальний обсяг склав 526,6 тис. т у забійній вазі. Продажі м'ясопродукції досягли 516,4 тис. т, всі існуючі виробничі майданчики працюють на повну проектну потужність.

Третє місце з 438,9 тис. т м'яса у холдингу «Міраторг» — найбільшого виробника свинини і яловичини. Розрахунковий обсяг виробництва першої склав 322,8 тис. т, другий — 40,5 тис. т, виходить з даних компанії. Також компанія випустила 75,6 тис. т м'яса бройлера. У 2016 р. «Міраторг» має намір провести 117,8 тис. т м'яса птиці завдяки збільшенню потужності м'ясопереробного заводу з 12 тис. голів на годину до 13,5 тиc. голів на годину. Плани по яловичині — 62,1 тис. т, і цей сегмент компанія має намір розширювати далі.


 Для довідки: За оцінкою Центру економічного прогнозування Газпромбанку, споживання м'яса в Росії до 2020 р. збільшиться на 6-8%. Зростання могло б бути вище, але в сегменті яловичини недостатньо нових проектів для забезпечення адекватних попиту цін.