Молдова продовжила ліцензування імпорту кукурудзи, пшениці та соняшнику

29 грудня 2023, 12:00 1304

Комісія з надзвичайних ситуацій Республіки Молдова продовжила на 3 місяці режим ліцензування імпорту деяких зернових продуктів і насіння олійних культур.

Про це повідомляє Міністерство сільського господарства та харчової промисловості Молдови.

«Таким чином, імпорт насіння пшениці, кукурудзи та соняшнику (зокрема подрібненого) буде дозволено лише на підставі ліцензії в найближчі 3 місяці. Заявки на видачу імпортних ліцензій розглядає комісія, створена з представників Міністерства сільського господарства та харчової промисловості, Міністерства економічного розвитку та цифровізації, Національного агентства з безпеки харчових продуктів, а також представників професійних організацій», — говориться у повідомленні.  

Зазначається, що цей захід було вжито для стабілізації цін на зерно та захисту місцевих виробників, для яких створюється можливість реалізувати свій урожай.

«Ліцензії на імпорт матимуть право отримати лише юридичні та фізичні особи, які здійснюють господарську діяльність у сфері виробництва олії та рослинних жирів, продуктів перемелу, препаратів для годівлі сільськогосподарських тварин та племінних тварин. До заяви про видачу ліцензії на імпорт додаються документи, що підтверджують необхідність поповнення запасів», — додали у міністерстві.