McDonald's створить у Канаді Фонд майбутнього картоплярства

03 вересня 2022, 16:00 2365

McDonald's Canada та McCain Foods Limited оголосили про створення Фонду майбутнього картоплярства — спільної ініціативи, яка запропонує $1 млн для підтримки впровадження регенеративних методів ведення сільського господарства та технологій канадськими виробниками картоплі.

Про це повідомляє Albertafarmexpress.

Фонд буде відкритий для більш ніж 130 фермерів, які володіють більш ніж 76 тис. акрів картоплі, і передбачає два раунди грантів.

Цілі фонду полягають у забезпеченні здоров'я ґрунту та стійкості ферм, оскільки канадські фермери, які вирощують картоплю, стикаються зі зростаючим впливом зміни клімату на врожайність, та підвищенні якості урожаю, йдеться у спільному релізі компаній.

«McDonald's Canada та McCain Foods мають давні стосунки з виробниками картоплі по всій Канаді та працюють разом, щоб допомогти покращити методи ведення сільського господарства та підтримати наступне покоління канадських фермерів», — зазначила старший директор McDonald's Canada Impact Team Джемма Прайор.

«Зміна клімату продовжує впливати на врожай та наші картоплярські спільноти. Щоб вирішити цю проблему, McCain зобов'язалася до 2030 р. впровадити регенеративні методи ведення сільського господарства на 100% своїх площ під картоплею, — зазначає директор McCain із сільського господарства в Західній Канаді Джеремі Картер. — Завдяки нашому загальному баченню з McDonald's Canada ми зосереджені на підтримці наших виробників у прискоренні переходу до ключових принципів регенеративного сільського господарства, таких як збереження живого покриву, зниження інтенсивності обробітку ґрунту, диверсифікація сівозмін, зниження інтенсивності застосування хімікатів та підвищення біорізноманіття».