Логістична потужність порту Констанца зросла до 40 млн т на рік

24 вересня 2023, 14:20 1359

Оператори в чорноморському порту Констанца (Румунія) інвестують у збільшення своїх потужностей з перевалки зерна, оскільки Україна нарощує експорт через свого сусіда.

У серпні через Констанцу пройшло близько 2,7 млн т українського зерна, повідомив менеджер Comvex Віорел Панайт у коментарі Reuters.

За його словами, Comvex минулого року подвоїла свої потужності з розвантаження барж і зараз перебуває в процесі збільшення потужностей зберігання зерна на 25% — до 250 тис. т, а також збільшення обробки вантажів із потягів. 

Водночас вантажно-логістична група TTS (TTS.BX) , яка займається транспортуванням сільськогосподарської продукції, мінералів і хімікатів на річці Дунай, інвестувала на початку вересня €80 млн у плавучі крани для своєї діяльності.

Портовий оператор SOCEP SA (SOCP.BX) заявив, що заплатив €10 млн за нове обладнання для свого зернового терміналу та навантажувач для суден.

Джерело в уряді повідомило Reuters, що тепер логістична потужність Констанци становить 40 млн т зерна на рік, що значно перевищує річний рекорд у 25 млн т, встановлений у 2021 році.