Лише 18% виробників м’ясо-молочної продукції слідкують за викидами метану

08 грудня 2021, 12:05 2086

У світі лише 18% виробників продукції тваринництва вимірюють викиди метану зі своїх підприємств. Таким чином вони слідують умовам глобального договору щодо скорочення метану на 30%, який було укладено на СОР26.

Про це свідчать дані дослідження глобальної мережі інвесторів FAIRR Initiative.

«Щоб уникнути різкої зміни клімату, сектори з високими викидами, такі як сільське господарство, повинні трансформуватися в наступному десятилітті. Проте найбільші світові постачальники м’яса та молочної продукції досі не можуть започаткувати програми скорочення викидів. Інвестори можуть зіграти тут свою роль: вимагати, щоб виробники тваринного білка, в яких вони інвестують, підвищили свій рівень сталого розвитку», — каже старший аналітик інвесторів Aviva Ежені Матьє.

N. B. Кліматичний саміт у Глазго: європейцям потрібна Україна

Річні викиди метану від худоби становлять 44% від глобальних антропогенних викидів метану, і для секвестрування буде потрібен ліс площею, що покриває близько трьох чвертей Південної Америки.