Корея знімає обмеження на європейську свинину та птицю

20 вересня 2022, 18:00 2251

Міністерство сільського господарства, продовольства та сільських справ Республіки Корея (MAFRA) ухвалило рішення зняти давній торговельний бар'єр, який вплинув на експорт із ЄС свинини та продуктів із птиці. Це рішення може розблокувати торгівлю на суму понад 1 млрд євро найближчими роками.

Про це повідомляє euromeatnews.

«Рішення про зняття Республікою Корея обмежень на європейський експорт свинини та птиці має розширити експортні можливості для сектору, який стикається із серйозними обмеженнями. Ми виконуємо своє зобов'язання щодо підтримки сільськогосподарського сектору ЄС, забезпечуючи при цьому, щоб корейські споживачі могли отримувати вигоду від високоякісної продукції ЄС», — зазначив виконавчий віцепрезидент та комісар з торгівлі Валдіс Домбровскіс.

Зазначається, що рішення вигідне 11 країнам ЄС, яким дозволено експортувати птицю та птицепродукти до Республіки Корея (Німеччина, Польща, Угорщина, Бельгія, Франція, Фінляндія, Іспанія, Нідерланди, Швеція, Данія та Литва) та 14 державам-членам, яким дозволено експортувати свинину та продукти зі свинини (Німеччина, Польща, Угорщина, Бельгія, Франція, Фінляндія, Іспанія, Нідерланди, Швеція, Данія, Словаччина, Австрія, Ірландія та Португалія).