Тепер цю картоплю можна імпортувати, висаджувати та продавати в Канаді, і вона доповнила три сорти картоплі першого покоління Innate®, які отримали схвалення ще минулого року, говориться у повідомленні компанії.
Урядова агенція провела комплексну оцінку безпеки та схвалила використання картоплі другого покоління Innate® в їжу. Крім того, CFIA визначила, що ця картопля »є такою ж безпечною і поживною, як і традиційна картопля» для використання на корм для тварин, і не несе більшого ризику для навколишнього середовища, ніж сорти картоплі, що культивуються на даний час у Канаді.
Картопля другого покоління Innate® містить чотири ознаки, які мають зацікавити виробників картоплі, переробників та споживачів, включаючи захист від патогенів хвороби, що характеризується в«яненням, припиненням росту; зменшення потемніння та появи чорних плям; зменшення вмісту аспарагіну, що сприяє зменшенню утворення акриламіду під час приготування картоплі; та менший вміст цукрів, що також сприяє зменшенню кількості акриламіду та покращує здатність зберігати картоплю у холоді.
Дослідження показали, що за умови, коли б картопля в Канаді мала ознаки сорту другого покоління Innate®, відходи картоплі (на полях, під час зберігання, сортування, роздрібної торгівлі та харчування) могли б зменшитися на 93 млн кг; викиди CO2 — на 14 млн кг; використання води скоротилося б на 13 млрд. л; а застосування пестицидів зменшилося б на площі в 154 тис. га.