Ердоган закликав Захід виконати вимоги росії для продовження «зернової угоди»

21 липня 2023, 21:35 2092

Джерело: Anadolu

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що володимир путін «має певні очікування від західних країн» щодо «зернової угоди», і ті «повинні вжити відповідних заходів».

Про це він заявив під час повернення з поїздки до країн Перської затоки та самопроголошеного Північного Кіпру, про це пише Громадське з посиланням на агенцію Anadolu.

«Припинення Чорноморської зернової угоди матиме низку наслідків, починаючи від зростання світових цін на продовольство до дефіциту в певних регіонах і, потенційно, призведе до нових хвиль міграції», — сказав Ердоган.

Він додав, що планує обговорити з путіним «зернову угоду» як телефоном, так і особисто, коли той приїде до Туреччини.

«Я вважаю, що шляхом ретельного обговорення цього питання з президентом путіним ми зможемо забезпечити продовження гуманітарної допомоги», — наголосив він.

Турецький лідер зазначив, що «путін також має певні очікування від західних країн, і для цих країн вкрай важливо вжити заходів щодо цього». Ердоган упевнений  у тому, що завдяки зусиллям вдасться забезпечити продовження угоди щодо «зернового коридору».

Тим часом, ввечері 21 липня, Президент України Володимир Зеленський повідомив, що провів телефонну розмову з Президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. «Ми скоординували зусилля щодо відновлення роботи Чорноморської зернової ініціативи. Розблокування «зернового коридору» є абсолютним пріоритетом», — написав Президент.