Частину українського зерна, висипаного з вагонів у Польщі, утилізують

27 лютого 2024, 10:31 2796

Польща завершує збирання української кукурудзи, яку було висипано в ніч на 25 лютого біля залізничної станції «Котомеж», водночас 30 т зерна не буде зібрано.

Про це розповів представник охоронної компанії, що забезпечує транспортну безпеку, Павло Билевський, повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на польські ЗМІ. 

«Вісім із 40 вагонів було розкрито. Митні троси завтовшки 8 мм були перерізані. Таким чином було відкрито подвійні бічні двері вагонів», — розповів він, пояснивши, що під час відкриття дверей половина товару висипається з вагона.

За його інформацією, українська кукурудза, що прямувала до порту Гданськ, мала їхати до Марокко. На землю просипалося від 160 до 180 т, з яких 30 т залишилося на землі. Це зерно буде зібране, зважене на митниці, після цього відправлене на утилізацію або виробництво біодизелю.

Прессекретар поліції Бидгощі (населений пункт біля станції «Котомеже». — Ред.) Лідія Ковальська повідомила польським ЗМІ, що в неділю вранці до поліції надійшло повідомлення про висипану з восьми вагонів українську кукурудзу. Поліцію поінформувала колійний співробітник із Котомежа, яка отримала інформацію від машиніста одного з поїздів, що прямували через Котомеж.

Польській поліції станом на понеділок усе ще невідомо, коли сталося висипання зерна, і хто це зробив. Після консультації з прокурором порушено кримінальну справу за ст. 288 Кримінального кодексу Республіки Польща — знищення майна.