Мінагрополітики роз’яснило умови надання грантів на теплиці

14 липня 2022, 11:07 3490

Міністерство аграрної політики та продовольства провело вебінар, на якому роз'яснило механізм надання грантів на розвиток теплиць.

Про це говориться у повідомленні міністерства. 

Так, озвучено такі умови та механізм надання гранту:

  1. Гранти надаються на будівництво однієї модульної теплиці орієнтовною площею 2 га (від 1,6 до 2,4 га) відповідно до типового проєкту. Кількість створених робочих місць має бути не менше 40.
  2. Гранти надаються за умови співфінансування з отримувачем у такому співвідношенні для першої 1000 заявок: не більше 70% (але не більше 7 млн грн) вартості проєкту будівництва модульної теплиці — за рахунок грантів, не менше 30% — за рахунок коштів отримувача (власних або кредитних). Для всіх наступних заявок за рахунок грантів — не більше 50% (але не більше 5 млн грн) вартості проєкту будівництва модульної теплиці, за рахунок коштів отримувача (власних або кредитних) — не менше 50%. 
  3. Гранти надаються лише одному отримувачу з урахуванням пов’язаних із ним осіб.
  4. Реалізацію проєкту будівництва модульної теплиці отримувач повинен здійснювати на землях, право власності та/або користування на які підтверджено належними правовстановлювальними документами на строк не менше семи років.

Крім того, було представлено вимоги до типового проєкту модульної теплиці.