Гранти на садівництво створять 10 тис. сезонних робочих місць

18 квітня 2023, 09:17 1903

Підприємці, які отримали урядові гранти на розвиток садівництва і ягідництва, а також тепличного господарства, наймуть близько 1 тис. постійних працівників і зобов'язані створити понад 10 тис. нових сезонних робочих місць.

Про це у телеефірі повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, говориться у повідомленні Мінагрополітики.

Він також зазначив, що система отримання гранту проста і прозора — через портал «Дія». Розгляд заявки від підприємця відбувається в стислі терміни.

«Заявку на отримання гранту розглядають в банку і Міністерстві аграрної політики та продовольства України. Якщо заявка відповідає всім критеріям, то підприємець отримає відповідь протягом двох-трьох тижнів. Що важливо — фермер може повторно подати доопрацьовану заявку, якщо після першого розгляду будуть виявлені певні недоліки бізнес-плану», — зауважив Тарас Висоцький.

Уточнюється, що урядова грантова програма передбачає підтримку малого і середнього бізнесу. Серед її переваг — можливість для кожного бажаючого створити чи розвивати власний бізнес за напрямами «Своя справа»,  «Свій сад», «Своя теплиця», «Новий рівень».

Від початку цього року 24 господарства аграрного сектору отримали грантові кошти для розвитку власного бізнесу на загальну суму майже 57,32 млн грн.