Український виробник «живого» хліба розширить збут

27 лютого 2021, 08:00 3789

Український виробник натурального бездріжджового хліба та здорових снеків компанія «Riga Хліб» (Чернігів) перейшла на борошно українського виробництва.

Про це в коментарі для AgroPortal.ua розповів директор ТОВ «ТД «Рига Хліб» Євгеній Соронович.

Раніше у своїй рецептурі компанія застосовувала житнє борошно із Латвії. Тоді було складно знайти продукт, що відповідав би усім вимогам якості, говорить він.

«Нещодавно ми почали використовувати продукцію з українських борошномельних заводів, які спеціально під наше замовлення мелють найкраще борошно, — ділиться Євгеній Соронович. — Як показує практика, з української сировини можна виготовляти дійсно якісний продукт за найвищими стандартами».

«Riga Хліб» заснувала виробництво у 2017 році. Компанія працює за унікальною  технологію – вона відродила стародавні традиції хлібопечення та адаптувала обладнання до сучасних умов.

«Ми не змінили стародавньої рецептури випічки, та зберегли всі етапи виробництва. Проте це не означає, що хліб печеться на відкритому вогнищі. Ми збудували спеціальні печі, придбали осикові діжі ручної роботи, дерев’яні катки. І додали до цього всього новітнє обладнання», — розповідають у компанії.

N.B. Як Торговий дім RIGA ХЛІБ розвиває культуру споживання хліба в Україні

Не менш важливі за технологію – люди, які виготовляють хліб. У компанії цим процесом опікується майстер-технолог європейського рівня Дзінтар Калниньш – єдиний в Україні, хто володіє унікальною рецептурою. 

Євгеній Соронович розповідає, що ринок збуту «Riga Хліб» на сьогодні охоплює майже всю країну.

«Ми представлені в Харкові, Полтаві, Дніпрі, Кременчуці, Запоріжжі, Миколаєві, Одесі, Херсоні, Вінниці, Житомирі, Києві та Київській області, і, звісно, в Чернігові», — говорить він.

Далі – відкриття Західного регіону. «У перспективі плануємо ознайомити з продукцією «Riga Хліб» кожного жителя України, і стрімко йдемо до цього», — додає директор підприємства.

У майбутньому «Riga Хліб» планує експорт снекової групи товарів.


Наталія Рекуненко, AgroPortal.ua