У неймовірній крафтовій торбині з’явилися нові унікальні продукти

19 листопада 2025, 09:20 154

Платформа «Неймовірна крафтова торбина», яка була створена онлайн-виданням AgroPortal.ua за підтримки Посольства Королівства Нідерландів, сьогодні обʼєднує 52 крафтових виробника.

Про це повідомляє онлайн-видання AgroPortal.ua.

Платформу було створено з метою підтримки малого та середнього аграрного бізнесу, популяризації локального продукту та розвитку сільських територій.

До неї входять продукти фіналістів конкурсу «Неймовірні села України» та учасників проєкту «Інстафермери». Зокрема, копчені перепелині яйця, український хамон, чорний ферментований часник, кава з жолудів, конопляні батончики, сушені равлики, чипси з батату, трояндовий лікер тощо.

Усі продукти приготовлені за унікальними й автентичними рецептами.

Каролін Спаанс, радниця з питань сільського господарства Посольства Королівства Нідерландів в Україні

В українській культурі їжа, як невідʼємна частина гостинності та частування, має величезне значення. Смаки навіть відомих традиційних страв часто різняться залежно від регіону і формують неповторні кулінарні спогади. Скуштувавши борщ чи деруни у дорогому ресторані, українці з посмішкою кажуть, що їхня бабуся чи мама готувала краще. І справді — українські господині у своїй майстерності приготування страв здаються майстернішими за професійних кухарів. У чому їхній секрет?

Коли знаєш, хто стоїть за продуктом чи стравою, бачиш його обличчя, дізнаєшся історію та цінності, ти відкриваєш для себе не тільки смак продукту, а й людину, яка його виробляє. Саме це робить крафтові продукти унікальними. Попит на крафтові продукти формується на довірі та часто на особистих контактах між виробником і споживачем.

Спробувати крафтові продукти з «Неймовірної крафтової торбини» можна буде у межах ХVII Міжнародної конференції «Ведення агробізнесу в Україні», яка відбудеться 11 грудня у Києві. Саме тут онлайн-видання AgroPortal.ua за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні презентує тематичну крафтову локацію з десяткою унікальних продуктів.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua