
Для початку неймовірна крафтова торбина поєднала у собі продукти від 16 українських виробників. Серед них кооперативи, фермери та жителі неймовірних українських сіл. Реалізують свій продукт вони через Instagram, Facebook і навіть TikTok.
Готові спробувати все найкраще, що росте на українських полях та приготоване за унікальними рецептурами? 😋
НЕЙМОВІРНА
НЕЙМОВІРНА
НЕЙМОВІРНА
НЕЙМОВІРНА
НЕЙМОВІРНА
НЕЙМОВІРНА
КРАФТОВА ТОРБИНА
КРАФТОВА ТОРБИНА
КРАФТОВА ТОРБИНА
КРАФТОВА ТОРБИНА
КРАФТОВА ТОРБИНА
КРАФТОВА ТОРБИНА
Село у 2020 році отримало звання «неймовірного» за версією аграрного онлайн-видання AgroPortal.ua. За виграні кошти сільська рада закупила обладнання, необхідне для виготовлення корисних смаколиків. Сьогодні маломиколаївці, окрім пастили та фріпсів, виготовляють цукати, м'ясні джерки та сухі борщі, останні — користуються великим попитом серед українських військових.
У 2019 році село перемогло у всеукраїнському конкурсі від аграрного онлайн-видання AgroPortal.ua «Неймовірні села України». Громада виграла 100 тис. грн, на які було закуплено інвентар та обладнання для вирощування цикорію. 8 домогосподарств села здають цикорій до бібліотеки, де його використовують для майстер-класів і дегустацій у цикорній бібліотеці-кав'ярні, а також продають як сувенірну продукцію.
Після перемоги у всеукраїнському конкурсі від видання AgroPortal.ua «Неймовірні села України 2022» Трояндове отримало грошовий грант на реалізацію проєкту «Трояндове королівство». Троянди є родзинкою села — вони ростуть усюди, тому місцеві переробляють пелюстки цих квітів на джеми та лікери.
Броварня знаходиться в селі Кваси на Закарпатті. Пиво відрізняється неповторним карпатським колоритом, адже варять його на воді з місцевого високогірного джерела, не піддаючи її спеціальній обробці.
До складу кооперативу входить 47 сімей із 18 населених пунктів Дунаєвецької громади, що на Хмельниччині. Під вирощування продукції є понад 10 га землі. Особливість у тому, що спільних ділянок кооператив не має. Це все приватні домогосподарства. Більшість сировини йде під реалізацію з поля, і лише маленьку частину сушать і фасують, створюючи таким чином солодкий бренд регіону.
Пасіка входить до спілки бджолярів Покровської громади, Дніпропетровщина. В асортименті — мед із горіхами та сухофруктами, паста Амосова, крем-меди з різними смаками, а також медові настоянки. Нещодавно у громаді було створено кооператив «Медок».
Дівчина залишила професію вчителя та разом із чоловіком переїхала в село Клекотина, що на Вінниччині. Там вони вирощують на 40 сотках перець — довгий, квадратний, а віднедавна ще й мексиканський. Через Instagram Катерина вже продала понад 2 т перцю.
Садиба знаходиться в селі Чечелеве, Полтавщина. Родзинкою є живий музей вергунів, майстерня зі створення хліба та ресторан у лавандовому полі. Country house проводить різні тематичні тури та фотосесії. Туристи можуть тут не лише купити крафтову продукцію, а й долучитися до процесу її створення.
У 2018 році Юлія разом із чоловіком купила хату та 45 соток землі. Згодом приватизували ще 2 га і взяли трохи землі в оренду під луг, на якому пасуться кози та вівці. З козячого молока фермерка виготовляє сир, а з коров’ячого, яке купує у місцевих, — масло гхі. Все продає через свій блог в Instagram.
Власниками є син та батько — Максим і Геннадій Кузьмінські, які проживають у селі Біленщина на Дніпропетровщині. Загальна плантація під ягоду — трохи менше 2 га. Найбільшу увагу приділяють середньопізньому сорту смородини Ювілейна копаня. Сьогодні в асортименті вин є 8 позицій, всі вони вироблені на основі ягід аґрусу та смородини.
Максим та Марина Линники починали власну справу на балконі у Запоріжжі. Підприємці власноруч відтискають на дубовому пресі олію — гарбузову, соняшникову, кунжутну, гірчичну, з розторопші, волоського горіха, рижію, льону та іншої нішевої сировини. Під час війни подружжя релокувало своє виробництво до Львова.
Ферма знаходиться в селі Пархимів Чернігівської області. Бойові дії точилися навколо села — ворог не дійшов 15 км з боку Чернігова та 20 км з боку Києва. Та попри це, тут розпочали підготовку: поки сапери розміновували поля, господарі закуповували паливо та тару під ягоду. Крім збору ягід, на фермі можна погуляти. Тут є корови, стадо овець і баранців, кізочки, кролики, олені, кінь, єнот, поні, пави, курочки, качки, сім’я котів і спанієлі.
Сімейне господарство знаходиться в селі Количівка на Чернігівщині. Тут вирощують понад 20 видів різних органічних культур, збирають трави для чаїв та популяризують сільське господарство через соціальні мережі. Всі рецепти чаїв авторські, належать Тетяні Шанойло. Всього в асортименті 15 видів чаїв. Збори трав призначені для щоденного вжитку або ж як профілактика захворювань.
Пропрацювавши 15 років у банківській сфері, сьогодні на 12 сотках Алла вирощує батат, продає саджанці, переробляє продукт на корисні снеки. Особистий рекорд — батат вагою 4 кг 440 г. Фермерка створює авторські відео, де з власного досвіду розповідає, як правильно вирощувати рослину, за потреби консультує.
Юлія разом із чоловіком уже 7 років займаються вирощуванням малини в селі Капуловка на Дніпропетровщині. На 15 сотках Ніконенки вирощують три сорти малини: Полка, Ізобільна та Бріліантова. Переважно малину здають оптовикам, з частини — роблять джем. Свіжа ягода не проходить термічну обробку, тому є справжньою вітамінною бомбою.
Олеся Костюшко з волинського села Качин разом із чоловіком обробляють 30 соток гарбузів. На продаж йде висушене насіння. Воно сушиться в старовинній печі, тому виходить дуже ароматне. В сезон сім’я Костюшко може насушити 5 мішків гарбузового насіння. Фермерка активно веде свій блог в Instagram, тому не дивно, що й там почали з’являтися покупці.
У 2021 році Pastilomania подалася на грант із підтримки малого підприємництва від Вінницької облради. На 50 тис. грн майстриня Наталія Юрчук закупила сушарки Ezidri. Так відбулося масштабування крафтової майстерні пастили. Щодня тут виготовляють 20 видів натуральних солодощів. Основним каналом збуту є кав’ярні Козятина та Бердичева — це близько 20 точок. А також продажі через Instagram.
Модель роботи бучанської пекарні «Хатинка пекаря» дає можливість випікати хліб за будь-яких умов. Тісто замішується руками, воду привозять із джерела, а випікають усе в дровяній печі. Уся продукція збувається всередині хатинки, за потреби висилають і «Новою поштою».