Про це AgroPortal.ua розповіла власниця ТМ «ОСЬО» Юлія Ворощук.
«Бамія — це давня середземноморська культура, яку можна споживати як у сирому вигляді, коли стручкі ще молоденькі, так і маринувати, морозити, варити, тушкувати чи смажити на грилі», — каже вона.
Під бамією в «ОСЬО» 7 соток. Насінням із фермерським господарством поділився колега, який також її культивує.
«Я спочатку думала, що то таке, а потім згадала, що я її їла, просто не знала, що це бамія. Це класний суперфуд, який можна запропонувати клієнтам, адже нікого не можна здивувати сьогодні білоголовою капустою чи картоплею», — зазначає Юлія.
Про урожайність говорити поки що зарано, бо фермерка ще не знає, як на неї вплинуть погодні умови.
Юлія Ворощук упевнена, що бамія — це про мале фермерство. Культура чудово підійде для тих, у кого невелика територія.
«Я би рекомендувала вирощувати її як додаткову культуру в асортименті, бо все ж бамія — це рослина не щоденного споживання», — каже власниця ТМ «ОСЬО».
Іванна Панасюк, AgroPortal.ua