ОККО Агротрейд профінансує аграріїв на 1 млрд грн

09 листопада 2016, 11:00 5594

«ОККО Агротрейд» (новий бізнес-напрямок «Концерну Галнафтогаз») розпочала фінансування сільгоспвиробників під урожай наступного року на загальну сумму 1 млрд грн, а в наступному маркетинговому році має намір збільшити обсяги такого фінансування до 3 млрд грн.

Про це повідомили в ході презентації нового бізнес-напрямку компанії, яка проходить в рамках виставки «ІнтерАГРО», повідомляє кореспондент AgroPortal.ua.

Як відмічають в компанії, запропонована форвардна програма є унікальним комплексним продуктом, який дозволяє агровиробникам отримати пальне від мережі «ОККО» та мінеральні добрива з можливістю розрахуватися за них після збору урожаю вирощеними культурами. Страхування ризиків за взаємними товарними операціями візьме на себе страхова компанія «Універсальна», що входить до одного бізнес-холдингу з «Концерном Галнафтогаз» (мережа АЗС «ОККО»).

«На майбутнє плануємо закривати 100% потреб фермерів у товарах та фінансових ресурсах, необхідних для їх виробничих процесів, — говорить генеральний директор «ОККО Агротрейд» Олександр Ніколаєнко. — Механізм співпраці простий і зрозумілий: наша компанія забезпечує аграріїв паливно-мастильними матеріалами, добривами та іншими товарами у період польових робіт, а вони розраховуються вирощеним урожаєм. За своєю вартістю наші послуги є найбільш конкурентними на ринку, а готову сільгосппродукцію ми оцінюємо справедливо, виходячи з цін на аналогічний товар трьох найбільших агротрейдерів відповідного регіону. Вже в цьому маркетинговому році очікуємо отримати за форвардною програмою 250 тис. т товару».

При цьому заставою виступає майбутній урожай, що фіксується документально — договором застави або аграрною розпискою. В рамках програми вже фінансується вирощування пшениці, ячменю, кукурудзи, а в майбутньому планується також гречки, гороху та, можливо, інших бобових чи ріпаку. За словами Олександра Ніколаєнка, серед учасників програми є фермери як з ділянками у 500 га, так і в декілька тисяч гектарів. 

«Ми живемо в великій аграрній державі з давніми традиціями і потужним потенціалом. Тому АПК зараз є надзвичайно цікавим напрямком для розвитку бізнесу і інвестування, — переконаний віце-президент «Концерну Галнафтогаз» Василь Даниляк. — За нашими розрахунками, аграрій покриває самостійно 15% своїх витрат, інше — залучає різними способами. Ми ж плануємо покривати витрати аграрія на 35-40%, а з часом — на 100%».


Для довідки: «Концерн Галнафтогаз» — провідна українська компанія, основною діяльністю якої є роздрібна реалізація пального та супутніх товарів через мережу заправних комплексів «ОККО». Діяльність концерну представлена в усіх областях України. 


Наталія Помянська, AgroPortal.ua