На Хмельниччині будується завод із виробництва рідких добрив

07 липня 2024, 11:45 5303

Компанія ТОВ «ЕКООРГАНІК» будує завод на Хмельниччині з виробництва винятково рідких добрив. Потужності планують запустити до кінця 2024 року.

Про це AgroPortal.ua розповів представник ТОВ «ЕКООРГАНІК» Вадим Кулеш під час Всеукраїнського Дня поля аграрних інновацій, який проходив на Київщині.

За його словами, зараз компанія виробляє 600 т/міс. мікродобрив та рідких комплексних добрив під торговою маркою ECOORGANIC на Київщині, а із запуском нових потужностей додатково вироблятимуть 800-1200 т/міс. винятково рідких добрив.

«Ми вже третій рік поспіль виробляємо рідкі добрива і бачимо чітку тенденцію переходу сільгоспвиробників на цей вид добрив. Загалом компанія виробляє понад 60 продуктів та ще 12 робимо під замовлення», — зазначає Вадим Кулеш. 

Він додав, що наразі ТОВ «ЕКООРГАНІК» вже має офіс у США, цього року вийшли на ринок Грузії, куди експортують свою продукцію. У найближчій перспективі планується вихід на ринок ЄС.

«Новинкою на українському ринку є продукт, який активує фосфор і робить його доступним для рослин. Другий рік в Україні аграрії випробовують ці добрива. Я думаю, що в майбутньому цей продукт буде одним із засобів, що приноситиме прибутковість компанії», — зауважує Вадим Кулеш.

Ще однією новинкою від ТОВ «ЕКООРГАНІК» є Поліактив Буст — досить потужний антистресант для позакореневого підживлення з підвищеним вмістом біологічно активних речовин. Він призначений для підсилення процесів метаболізму в рослинах та захисту від негативної дії стресів різної природи. 

«Практично Поліактив Буст «витягує» рослину із гербіцидного стресу або несприятливих погодних умов, наприклад, після граду. Тож цього року він допоміг багатьом агрономам зберегти свою заробітну плату і посаду», — зазначає Вадим Кулеш.

Продукція ТОВ «ЕКООРГАНІК» має сертифікат органічного виробництва «Органік Стандарт», тож може використовуватися в органічному землеробстві.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua