Мінімум свинини
Експерти вважають, що рівень споживання свинини знизиться ще більше. Цьому сприяють як релігійні причини, так і принципи здорового харчування. Кількість мусульман на планеті зростає швидше, ніж представників інших конфесій. Серед мусульман найвища народжуваність, і вони активно емігрують в немусульманські країни. А повальне захоплення правильним харчуванням, де немає місця занадто жирному м'ясу, також веде до зменшення споживання свинини.
Овочі в пустелі
Вегетаріанство набуває все більших масштабів. Щорічно у цього харчування з'являється все більше і більше прихильників. А значить, рівень споживання овочів і зернових у майбутньому виросте в рази. Сільськогосподарських територій вже не вистачає, і вчені працюють над створенням нових технологій вирощування — наприклад, теплиці в пустелі.
Генетики щосили розробляють нові сорти рослин, стійких до змін в згубній фітофлорі. Генні зміни стосуються і лікувальних властивостей: професор Кеті Мартін з Норіджу розробила сорт помідорів з високим рівнем пігменту антоціаніну, який захищає від деяких видів раку, серцево-судинних захворювань і недоумства.
М'ясо в пробірці
Вчені прогнозують, що споживання м'яса до 2050 року збільшиться вдвічі. Для вирощування тварин вже відведено 70% аграрних угідь, але цього замало. Це мало того, що призведе до зростання цін, так ще через шкоду розведення тварин для екології доведеться шукати альтернативні способи видобутку тваринного білка — вирощувати м'ясо штучно.
Суп із сарани
Ще одне джерело білка — комахи. Великий потенціал вчені бачать саме в ентомофагії (поїданні комах). Вирощувати комах простіше: вони холоднокровні, споживають в декілька разів менше корму, ніж тварини, дають набагато менше парникових газів і більше їстівного продукту.
Їжа з сонячної енергії
Найбільш незвичайною тенденцією в харчуванні є їжа з фотоелектрики. Процес створення таких страв дуже складний і трудомісткий. Потрібно встановити на площі, де вирощують сільськогосподарські культури, фотоперетворювачі з 30-процентним ККД і системи електросинтезу. Сонячна енергія буде перетворюватися на енергію харчових продуктів — білково-вітамінний концентрат, вуглеводи і ліпіди.
AgroPortal.ua за матеріалами Foodandmood.com.ua