Українська екзотика: креветки, вирощені на гарбузах

01 листопада 2021, 06:09 3601

Попит на рибу, морепродукти та продукти аквакультури в Україні зростає. Хоча купити мідії, кальмари та креветки магазини здебільшого пропонують у замороженому чи приготованому до вживання вигляді.

Це зумовлено віддаленістю від місць вилову та складнощами з транспортуванням. Утім, за бажання, можна поласувати і свіжими креветками, адже в Україні з’являються підприємства, що спеціалізуються на їх вирощуванні.

Артем Дєдков з Чернігова вирощує на продаж прісноводних малайзійських креветок просто у приміщенні колишнього заводу.

Годує мальків та дорослих креветок лише натуральними кормами. Наразі у раціоні ракоподібних сезонні гарбуз та кабачок. Це овочі з власного городу підприємця.

Креветок Артем Дєдков привіз із Малайзії кілька місяців тому. Облаштував для них басейни з приладами для регулювання температури води.

Прісноводні малайзійські креветки можуть виростати вагою до 500 грамів. Утім, товарних ракоподібних вирощують до 100-200 грамів. Для цього потрібно близько чотирьох місяців.

Фермер планує збільшувати обсяги виробництва та розширювати ферму. Також підприємець збирається облаштувати на фермі кухню, де можна буде готувати креветок та влаштовувати дегустації.


AgroPortal.ua за матеріалами Seeds.org.ua