На АГРО-2021 озвучили три складові щасливого села

08 червня 2021, 17:22 3015

Для того щоб українське село розвивалося, потрібно три речі: ресурсна база, візія, куди рухатись та покроковий план дій в обраному напрямку.

Про це повідомив народний депутат Олександр Корнієнко під час агрополітичного форуму «Фінансові інструменти аграріїв і земельна реформа», який відбувся в рамках Міжнародної агропромислової виставки АГРО-2021.

«Необхідна база для розвитку села полягає в ресурсних речах: наприклад, в землях, якими можна розпоряджатися і далі з ними працювати, та в трудових ресурсах. Якщо ми не зупинимо відтік молоді з села, то воно точно щасливим не буде. Над цим потрібно працювати як органам самоврядування, так і центральній владі», — зазначив Олександр Корнієнко.

За його словами, найближчим часом будуть реалізовуватись цікаві ініціативи залучення молоді до влади та роботи в органах місцевої влади.

«Друге — це національне бачення, чим має займатися українське село. Ми повинні для себе зрозуміти, куди ми йдемо і яке село ми будуємо», — наголосив Олександр Корнієнко.

Третьою складовою, на думку народного депутата, є покроковий план дій.

«Ми повинні чітко розуміти: в якому році в нас запуститься меліорація; як розподілятимемо дотації; як будемо стимулювати переробку; як працюватимемо з міжнародними партнерами», — зауважив Олександр Корнієнко.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua