*Текст подається мовою оригіналу
І саме тому такі корисні для серця овочі як брюссельська капуста і брокколі не входять в раціон цих людей. Аналогічна підвищена чутливість може бути і до таких продуктів, як темний шоколад, кава і пиво.
Зокрема, вчені з'ясували, що проблема може бути пов'язана з геном TAS2R38: у кожного з нас є дві копії цього гена. Носії двох варіантів цього гена під назвою AVI не чутливі до гіркоти овочів. Але люди з однією копією AVI, а інший — PAV дуже гостро відчувають гіркий смак овочів. Згідно з дослідженням, люди з геном PAV в 2,5 рази частіше гостро відчувають гіркоту овочів.
Автори вважають, що це дослідження має показати лікарям, що необхідно змінити підхід до пацієнтів, яким вони рекомендують певну дієту для профілактики хвороб серця. Вчені хочуть виробити спеціальний раціон, який буде підходити для людей, які гостро відчувають гіркоту. «Цей зв'язок може впливати на здатність людей змінювати свою дієту, на можливість переходу до здорового харчування», — сказала співавтор дослідження Дженіффер Сміт.
Дієтолог Енні Маон зазначила, що гіркоту може пом'якшити процеси кулінарної обробки їжі. Крім того, люди з підвищеною чутливістю гіркоти можуть вибрати інші продукти, які містять всі або майже всі необхідні поживні речовини.
AgroPortal.ua за матеріалами Foodandmood.com.ua