Сезон малини стартував: ціни удвічі нижче торішніх

24 червня 2024, 14:25 2371

Старт сезону малини завдяки сприятливій погоді відбувся на три тижні швидше, ніж торік, що дало хороший врожай та відчутно нижчі ціни.

Внутрішній ринок малини залишається стабільним, розповіла керівник відділу маркетингу оптового ринку сільськогосподарської продукції «Шувар» м. Львів Тетяна Попович.

«Порівняно з початком сезону-2023 цьогоріч вартість малини знизилась із 350 грн/кг до 180 грн/кг, що менше на 48,57%», — цитує її слова пресслужба ринку. 

Також експерт зауважила, що ціни на черешню сьогодні практично зрівнялися із показником аналогічного періоду минулого сезону. Вони варіюються залежно від регіону та якості продукції. 

«У середньому сьогодні на гуртовому ринку «Шувар» ціни на черешню становлять близько 45-90 грн/кг. Завдяки ранньому початку сезону перша черешня 2024 року коштувала на 30% дешевше, ніж на початку сезону торік. Завдяки сприятливій погоді ринок вдосталь насичений, передумов для цінових стрибків немає», — додала Тетяна Попович.

За її словами, ситуація на ринку малини та черешні 2024 року відзначається коливаннями цін та обсягів виробництва, але попит на українські ягоди залишається на досить високому рівні, незважаючи на економічні труднощі в країні.