Відбудова України: в інвестиційному портфелі 7 органічних кейсів

24 червня 2023, 08:00 2021

Інвестиційний кейс для реалізації існуючих проєктів та розробки і впровадження нових напрямів виробництва та переробки органічної сільгосппродукції було представлено під час Конференції з відбудови України Ukraine Recovery Conference 2023.

Як говориться у повідомленні ГС «Органічна Україна», в конференції взяли участь лідери та представники більш ніж 60 держав і понад 400 компаній з 38 країн.

«Це неймовірна можливість залучити інвестиції у відбудову нашої держави. На конференції Мінагрополітики та ГС «Органічна Україна» представляють на найвищому рівні наших органічних виробників. Органічних виробників включено до стратегічного плану відновлення України! І це є визначним для нас», — повідомили у компанії ПП «ГАЛЕКС-АГРО».

Інвестиційний портфель має сім кейсів:

1. РОЗВИТОК ТЕПЛИЧНОГО ГОСПОДАРСТВА.

Мета проєкту: будівництво теплиці на площі 10 га для забезпечення населення України органічними овочами та зеленню.

І етап реалізації проєкту: будівництво тепличного комплексу для вирощування органічних овочів та зелені на площі 3 га.

Термін окупності теплиці (з моменту введення в експлуатацію) — до 5  років.

2. ПЕРСПЕКТИВНИЙ ПЛАН ВИРОБНИЦТВА КРУП ТА БОРОШНА.

Мета проєкту: будівництво власного переробного цеху для забезпечення населення України та Європи високоякісними крупами та борошном з органічних культур, вирощених ПП «ГАЛЕКС-АГРО» — полби, озимої пшениці, ячменю, вівса, гороху, кукурудзи, гречки, проса, а також низькоглютенових сортів пшениці.

3. БУДІВНИЦТВО ЗАБІЙНОГО ЦЕХУ.

Мета — забезпечити власне виробництво органічних ковбасних та м'ясних виробів, виробництво халяльної продукції та дитячого харчування з сертифікованої органічної сировини.

Виробнича потужність забійного цеху — до 10 т м'яса в живій вазі на добу.

Термін окупності проєкту — до 5 років.

4. СИРОВАРНЯ.

Мета — будівництво власної сироварні для виробництва органічних високоякісних твердих, напівтвердих, витриманих сирів.

Сировина — молоко — ПП «ГАЛЕКС-АГРО»

Термін окупності проєкту — до 5 років.

5. ВИРОБНИЦТВО ПРОДУКЦІЇ СВИНАРСТВА.

Метою проєкту є збільшення поголів'я свиней з 500 до 2400 голів для забезпечення власного виробництва сертифікованої органічної свинини у більших обсягах.

6. ОРГАНІЧНЕ БРОЙЛЕРНЕ ВИРОБНИЦТВО.

Мета проєкту — вирощування курей м'ясних порід в органічних умовах для забезпечення населення України та Європи органічною курятиною, з поголів'ям 40 тис. курей.

7. ВІДКРИТТЯ ТОРГОВОГО ДОМУ В БРИТАНІЇ.

Мета: торгівля високоякісними українськими органічними продуктами, розвиток органічного ринку в світі, забезпечення населення Британії якісними здоровими продуктами харчування.

«Сьогодні український бізнес — це зразок витривалості та стійкості, який, незважаючи на війну, будує плани на майбутнє. Залучення інвестицій дасть поштовх до швидкого відновлення та розвитку органічного агросектору», — підсумували в ГС.