В Україні створять офіс ФАО

28 вересня 2022, 11:52 1964

Кабінет Міністрів погодив підписання Угоди між урядом України і Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО) про створення Проєктного офісу і надання технічної та гуманітарної допомоги нашій державі.

Про це говориться у повідомленні Міністерства економіки.

«Україна давно та плідно співпрацює з ФАО — організацією, місією якої є боротьба з голодом по всьому світу. Однак через війну, розв’язану росією, допомога потрібна вже нам. ФАО надає її, зокрема, реалізуючи спільно з урядами країн-партнерів програми підтримки українських аграріїв», — зазначила перший віцепрем'єр-міністр — міністр економіки України Юлія Свириденко.

Вона підкреслила, що ухвалення угоди та створення в Україні офісу ФАО дозволить підняти співробітництво на значно вищий рівень.

«Це стосується також програм підтримки сільгоспвиробника і надання гуманітарної допомоги українцям, що опинилися у складних життєвих обставинах. Очікуємо більш тісної координації в питаннях зернового експорту. У перспективі співробітництво сприятиме зростанню українського експорту та досягненню нашої мети — створенню експортно орієнтованої економіки з високою доданою вартістю», — сказала міністр.

Також у міністерстві уточнили. що в цілому на здійснення Плану швидкого реагування в Україні та Стратегії щодо підтримки зберігання зерна ФАО планує залучити $180,4 млн.