В Україні створюють механізм оперативного реагування на отруєння бджіл

07 травня 2019, 14:58 2599

Міністерстві аграрної політики та продовольства України та Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів відпрацьовують ефективний механізм взаємодії, який дозволить протидіяти неконтрольованому використанню засобів захисту рослин (ЗЗР) та загибелі бджіл.

На цьому наголосив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета, говориться у повідомленні Держпродспожвслужби.

За його словами, питання обробки ЗЗР продукції рослинництва та захист бджіл від застосування пестицидів за останній час є одним із найбільш нагальних.

«Ці питання постійно піднімаються як на центральному, так і на регіональному рівнях. А тема бджільництва перебуває на особливому контролі уряду і Мінагропроду», — сказав він.

Як відзначив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа, на останній апаратній нараді Мінагропрод заявив про готовність оперативно — буквально в режимі годин — давати погодження на проведення позапланових перевірок підприємств інспекторами Держпродспоживслужби у разі отруєння бджіл пестицидами.

«Зараз відпрацьовуємо максимально спрощену процедуру. Ми отримали підтримку Мінагропроду, але робота — за нами. Ми повинні показати результати. Це принципово», — зауважив Володимир Лапа.

До співпраці в різних сферах, зокрема і в питанні застосування пестицидів та протидії загибелі бджіл, готова і Національна академія аграрних наук України.