Про це повідомляє Економічний дискусійний клуб.
«В абсолютному вимірі, у червні ц. р. порівняно з травнем, вартість мінімального продуктового кошика знову суттєво зросла: для працездатної особи — на 87 гривень («плюс» 6,0%), для непрацездатної особи — на 57 гривень («плюс» 5,1%)», — йдеться у повідомленні.
Таким чином, для працездатної особи вартість кошика склала 1545 грн, а для особи, яка втратила працездатність — 1184 грн.
Зазначається, що у структурі вартості найбільш витратними залишаються молочні продукти — 390 грн (25,2% від загальної вартості кошика).
Другу позицію зберігають м'ясні продукти — 329 грн (21,3%).
На третьому місці витрати на фрукти — 210 грн (13,6%).
Аналітики відзначають, що найменші витрати у кошику припадають на яйця — 1,4% та олію і рослинні жири — 1,8%.
Для довідки: у травні середня вартість мінімального продуктового кошика в Україні зросла на 70-94 грн.