У межах виставки Agritechnica 2023 обговорять перспективи розвитку сільського господарства в Україні

31 жовтня 2023, 13:20 1336

Виробництво сільськогосподарських культур в Україні різко скоротилося на 40% через війну. Мінні поля, зруйноване обладнання, нестача насіння, добрив, пестицидів, палива та електроенергії — це лише деякі з багатьох викликів, з якими щодня стикаються фермерські господарства в Україні.

У межах виставки Agritechnica 2023 (Ганновер, Німеччина) відбудеться круглий стіл на тему: «Перспективи розвитку сільського господарства в Україні. Як можна досягти успіху в інтеграції до ЄС та сталому відновленні?». Захід має на меті представити та обговорити поточні виклики аграрної політики та перспективи сталого розвитку аграрного сектору в Україні та його інтеграції до ЄС.

Про це повідомляють організатори — Німецько-український агрополітичний діалог (АПД), Німецьке сільськогосподарське товариство (DLG) у співпраці з Німецько-українською кооперацією з органічного сільського господарства (COA).

«Хоча нинішня ситуація насамперед характеризується необхідністю забезпечити своє існування і просто вижити, фермерські господарства, однак, дивляться в майбутнє. Відновлення відкриває нові можливості для адаптації сільськогосподарського виробництва до сучасних суспільних вимог та впровадження сучасних екологічно безпечних процесів», — коментують організатори конференції.

Європейська перспектива подальшого розвитку є одним із головних політичних пріоритетів України сьогодні. У цьому контексті українська аграрна політика орієнтується на європейські стандарти та вимоги. Це стосується не лише стандартів якості та безпеки продукції, але й захисту навколишнього середовища, захисту біорізноманіття, простежуваності у виробництві та багатьох інших європейських норм і правил. Відбудова України повинна повністю враховувати ці умови.

  • Захід буде супроводжуватися синхронним перекладом на німецьку/українську мови, для участі на місці потрібно зареєструватись на [email protected] до 10.11.2023 р. 
  • Взяти участь онлайн — реєстрація за посиланням.
  • Дата та місце проведення заходу: середа, 15 листопада 2023 року; 10:00 - 12:30 (CET) Виставковий центр м. Ганновер, конференц-центр, зал 3Б.

Ознайомитись із програмою та спікерами можна за посиланням.

Всі міжнародні конференції на AGRITECHNICA: Conferences - AGRITECHNICA