Про це під час виїзного засідання заявила заступник міністра аграрної політики та продовольства з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева, йдеться у повідомленні міністерства.
За її словами, за 5 місяців 2017 р. харчові підприємства Одеської області збільшили виробництво консервованих продуктів з м'яса та субпродуктів — на 26,7%, рибних консервів — на 25,5%, олії соняшникової нерафінованої — на 64,6%, сирів жирних — на 74%, круп — на 53,9% та інші. При цьому експорт аграрної продукції, виробленої в області в 2016 році, становив — $1169,8 млн
«Зважаючи на наведену статистику, ми бачимо значний потенціал для збільшення експорту з регіону продукції таких секторів як виноградарство та виноробство, овочівництво та садівництво, м«ясне скотарство та інші. Але особливу увагу виробників регіону я б хотіла звернути на такі надзвичайно цікаві для Одещини можливості як органічне сільське господарство та виробництво продуктів із захищеними географічними зазначеннями або традиційною рецептурою», — зазначила Трофімцева.
Вона зазначила, що для більш ефективного використання сильних сторін регіону варто почати роботу над створенням регіонального кластеру, наприклад, у галузі виноробства та виноградарства або логістичного хабу із залученням учасників із науки, освіти, виробництва, переробки та інших підсекторів.