У Харкові приготують найбільший органічний медовик

27 вересня 2018, 11:10 2477

В рамках святкової програми з нагоди 5-річчя AGROPORT в Україні під час AGROPORT Awards Kharkiv 2018 буде встановлено вже другий Національний кулінарний рекорд з використанням органічних продуктів.

Про це AgroPortal.ua розповів генеральний менеджер AGROPORT Ukraine Дмитро Титаренко.

«Подія приурочена до підготовки оновленого формату Національного павільйону України на Світовій виставці органічної продукції Biofach 2019 (Нюрнберг, Німеччина), де він буде презентований як Organic Ukraine Business Hub. Подібні промо-події формують загальний імідж країни та підкреслюють, що Україна — не «сировинний придаток», ми маємо понад 1000 найменувань органічної продукції, з якої можливо приготувати все що завгодно», — розповідає Дмитро Титаренко.
За його словами, заплановано приготувати 110 кг святкового медовика з використанням органічних інгредієнтів.

«Коли в нас виникла ця ідея, і я поділився нею з учасниками виставки, навіть нікому не довелося телефонувати щодо продуктів для нашого медовика. Всі виробники самі пропонували свою продукцію. Це говорить про згуртованість виробників і готовність разом працювати над створенням іміджу української продукції і просуванням її на ринки», — розповідає Дмитро Титаренко.   

Найбільший медовик готуватиметься з: 40 кг сметани від «Органік Мілк», 23 кг цукру від «Ріттер Біо Агро», 323 яєць курячих від ТОВ "Дунайський Аграрій", майже 14 кг борошна від «Агроекологія», 10 кг вершків від «Етнопродукт», майже 6 кг меду від «Галекс Агро», оцту 5% від Biologic.ua, соди та ванільного цукру.
Як зазначив Дмитро Титаренко, створення найбільшого органічного медовика стане початком маркетингового челенджу #BuyOrganicInUA #КупуйОрганічне.


Для довідки: АГРОПОРТ™ (www.agroport.ua) — щорічний масштабний захід з підтримки фермерства та сільгоспвиробників України і Східної Європи. Проходить з 2015 року за підтримки ФАО і входить в календар ООН. Традиційно тематика заходу корелюється з генеральною лінією ФАО і підтримує тематику Міжнародних років, яку приймає Генеральна асамблея ООН. З 2016 року АГРОПОРТ об'єднав фермерів усієї України і проводиться в форматі Захід-Схід. Форум є комплексним і складається з виставки техніки і технологій для фермерства, інвестиційної конференції та серії семінарів, круглих столів та зустрічей бізнесу. З моменту заснування проходить на майданчиках міжнародних аеропортів. З 2018 року АГРОПОРТ проходить в трьох містах і охоплює інтереси індивідуально західних, південних і східних агровиробників.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua