Україна скупила майже всі мобільні зерносховища у світі

01 вересня 2022, 17:15 2828

Україні вже вдалося законтрактувати необхідні для зберігання 20 млн т одноразові та мобільні зерносховища.

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський в ефірі Всеукраїнського телемарафону, передає «Інтерфакс-Україна».

«Україна, можливо, забрала всі одноразові системи для зберігання врожаю, які зараз доступні на світовому ринку, вони переважно йдуть в Україну. Тому український ринок і держава підстрахувалися, і я сподіваюся, що особливих проблем зі зберіганням урожаю не буде», — сказав Сольський.

Він уточнив, що більшу частину мобільних сховищ для врожаю закупив український агробізнес за власні кошти.

«Судячи з нашого моніторингу ринку та спілкування з його учасниками, 15-19 млн т одноразового зберігання законтрактував бізнес, а також за допомогою міжнародних коштів та через організацію ФАО ООН було закуплено та проведено тендер цього місяця з ініціативи Мінагрополітики на приблизно 6 млн т одноразового зберігання», — уточнив міністр.

За його словами, напередодні було проведено окремий тендер від Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) на закупівлю для України мобільних силосів для зберігання більш ніж на 1 млн т сільгоспкультур, а також обладнання для їх завантаження та вивантаження.