Україна та Китай готують дорожню карту економічної співпраці

25 серпня 2016, 17:01 2158

Україна та Китай готують дорожню карту економічної співпраці в сферах реалізації спільних проектів у сільському господарстві, промисловості, енергетиці та в сфері інфраструктури.

Про це повідомила торгівельний представник України Наталія Микольська за підсумками 4-го засідання Підкомісії з питань торговельно-економічного співробітництва Комісії зі співробітництва між урядом України та урядом КНР, пише «УНІАН».

«Ми опрацювали питання в сфері торгівлі, технічного регулювання, транспорту, енергетики, туризму і хай-тек, надаючи особливого значення цій співпраці», — сказала Микольська.

Уряд України і уряд КНР домовилися про те, що сторони будуть відпрацьовувати переліки товарів для експорту та імпорту, а також про підтримку підприємств у виставках і ярмарках, проведення торгових місій.

«Ми також обговорили можливості створення промислових підприємств на території України, продукція яких буде потім спрямована на експорт у ЄС, країни Скандинавії та інші держави, з якими Україна домовилася про зону вільної торгівлі», — додала Микольська.

Особливу увагу, за словами Микольської, приділено побудові економічного пояса Великого Шовкового шляху.

«Ми сподіваємося, що ми зможемо підписати план дій Україна-Китай про спільну реалізацію Великого Шовкового шляху, який передбачатиме нашу співпрацю в сфері інвестицій, інфраструктури й транспорту», — резюмувала Микольська.